Розірвання шлюбу в судовому порядку

Розірвання шлюбу в судовому порядку відбувається, якщо один з подружжя не хоче давати розлучення та при виникненні суперечок щодо дітей, майна. Розлучення — дуже складна категорія справ у психологічному плані. Щоб уберегтися від непередбачуваних наслідків при розірванні шлюбу у суді, бажано звернутися за підтримкою до адвоката з розлучень. Юридична компанія «Бачинський, Коломієць і партнери» гарантує позитивний результат в разі припинення шлюбних відносин через суд. Юристи компанії знають всі тонкощі розлучення, з урахуванням наявності неповнолітніх дітей та спірного майна. Компанія надає великий перелік послуг серед яких:

  • професійна консультація;
  • складання позовної заяви та підготовка іншої необхідної документації;
  • представництво в суді та ін.

Розлучення подружжя, у яких є неповнолітні діти

Щоб розірвати шлюб, подружжя з дітьми повинні подавати в суд заяву. Також вони можуть подати письмовий договір, де буде вказано, з ким проживатимуть діти після завершення судового процесу, яким чином будуть забезпечуватися умови життя дітей з боку того батька, що проживатиме окремо, та умови здійснення батьком права на виховання дітей. При розлученні в судовому порядку досить часто виникають суперечки по аліментам. Щоб їх уникнути або грамотно вирішити такі проблеми, потрібно чітко слідувати рекомендаціям юриста чи (що буде набагато краще) залучити його до процесу.

Розлучення за позовом одного з подружжя які мають дітей

Судовий позов не пред’являється при вагітності дружини, а також протягом 12 місяців після народження дитини. Однак, ці умови анулюються якщо за одним із подружжя зафіксовані протиправні дії по відношенню до дитини чи дружини. Також право подання позову у період вагітності дружини виникає в разі визнання батьківства дитини за іншою особою.

Документи для подачі в суд

  1. Копії паспортів подружжя.
  2. Копія документа про реєстрацію шлюбу.
  3. Копії документів про народження дітей.

Як правильно скласти позов?

Позов про розірвання шлюбу зобов’язаний відповідати вимогам, які встановлені Цивільним процесуальним кодексом. У документі треба написати ПІБ, адресу, телефон позивача і відповідача, а також суть проблеми, реквізити свідоцтва про шлюб і прізвище, яке позивач бажає залишити після розлучення (якщо воно було змінено при вступі в шлюб). Як правило, позовні заяви подаються за адресою проживання відповідача.

Складання позову краще довірити професіоналу. Юрист зможе правильно визначити спосіб захисту і напише грамотну позовну заяву. Потім буде визначено підсудність заявлених вимог і залишиться оплатити державне мито. Звичайно можна заповнити позовну заяву і по шаблону. Але, у разі допущення помилок, суд має право відхилити документ, як такий, що не відповідає вимогам закону.

До якого суду подаються документи?

Заяву необхідно подавати до суду першої інстанції за місцем проживання відповідача. Але, документ може подаватися і за місцем проживання позивача, за умови що при ньому є неповнолітні діти чи стан його здоров’я перешкоджає виїзду в суд за адресою проживання відповідача.

Отдел рекламы: +7 (978) 811-98-07 (рабочие дни с 09:00 до 20:00 по мск)